Virksomheden > Om Paranova

Pioner i mere end 15 år

Paranova er et dansk firma grundlagt i 1989 af Erik B. Pfeiffer. I oktober 2010 indgik Paranova og det tyske MPA Pharma en samarbejdsaftale. I Tyskland har MPA Pharma og dets datterselskab EMRAmed været førende parallelimportører af lægemidler fra andre EU-lande igennem 30 år. Denne forbindelse giver Paranova muligheden for at tilbyde Skandinaviens grossister, apotekere og patienter et langt større produktsortiment, bedre leveringsmuligheder og ekstra serviceydelser.

Vi er overbeviste om, at patienter og sygesikring kun gennem sund og gennemsigtig konkurrence får den bedste behandling til den mest fordelagtige pris. Paranova har spillet en vigtig rolle i arbejdet for at skabe konkurrence på lægemiddelmarkedet, så patienterne får bedre råd til den bedste behandling, og vi vil fortsætte med at styrke vore bestræbelser.

 

Princippet om varers frie bevægelighed

Virksomheden Paranova bygger på et af den Europæiske Unions vigtigste principper: Princippet om varernes frie bevægelighed. Paranova var den første parallelimportør af lægemidler på det skandinaviske marked. Det var sidst i halvfemserne.

Paranova Group A/S er moderselskabet for de øvrige selskaber i gruppen og har i alt 40 medarbejdere. Gruppen består af flere datterselskaber, heriblandt:

som beskæftiger sig med salgs- og markedsføringsaktiviteter i Danmark, Sverige og Finland.

For mange år siden indførte vi parallelt importerede lægemidler i Danmark, Sverige og Finland, hvor vi er repræsenteret igennem vore salgsvirksomheder – i dag er vi også repræsenteret i Tyskland gennem vort holdingselskab MPA Pharma www.mpapharma.com og dets datterselskab EMRAmed www.emramed.de

Paranova har indtaget en førende rolle i forsvaret af de retslige rammer for parallel handel både på europæisk og nationalt plan. Sammenslutningen med MPA Pharma giver Paranova muligheden for at tilbyde Skandinaviens grossister, apotekere og patienter et langt større produktsortiment, bedre leverings¬muligheder og ekstra serviceydelser. Paranova og MPA Pharma er blevet en af Europas førende parallelimportører.